openHAB binding for Visonic alarm module

As written earlier, I managed to write my own process to communicate with the PowerMax alarm. This actually works really well, but I have not taken the time to make this process communicating two ways with the PowerMax unit. It only ”get events” and does not send any command back to the unit. Of course, this has been on the ”todo list” for a while 🙂

But – with time comes solutions. And so it did within this area as well! Now there is a binding to openHAB specifically for the PowerMax. Hat of for lolodomo in the community which makes a tremendous work with this code base! It’s still in test/beta test, but works very well!

A sneak view below 🙂

OH-app-overview-alarm

4 thoughts on “openHAB binding for Visonic alarm module

  1. Hej, intressant blogg! Liknar mycket av de projekten jag försöker ta mig an.
    Jag har också ett Visonic Complete jag försöker koppla upp till Pi. Problemet jag får är att jag har mycket BBA com loss. Innan jag gav upp förra gången så hände det efter bara några minuter, har du haft problem med kommunikation? Jag använder mig av en nätverksmodul, USR-TCP. Vad kör du?

    Mvh Fredrik

    1. Hei!

      Upplever egentligen ingen comm loss alls här faktiskt. Jag har anslutit mitt powermax complete till en serieport på en USB-dongle fäst i Raspberryn. Sedan har jag kört ser2net mot den RPi’n.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *